Metropool 4x4 Land Rover Range Rover Evoque Convertible Antwerpen f1

Range Rover Evoque Cabriolet

Land Rover besloot om de Range Evoque te onthoofden. Een gek idee waar we ondertussen aan hebben kunnen wennen. Daarvoor heeft de marketingafdeling wel gezorgd… door onophoudelijk teasers op ons los te laten. Maar stilaan komt toch het aperitief in zicht. Dit keer komen we weer wat meer te weten.

Gaat Land Rover slagen waar alle anderen faalden? Een SUV Cabriolet blijft een erg zeldzame verschijning in ons straatbeeld en de fabrikanten die er zich aan waagden, zaten vaak opgescheept met een commerciële kater. Maar dat heeft de Britse fabrikant niet tegenhouden om voluit voor deze cabriolet te gaan. En het resultaat is een elegante cabrio geworden. Het feit dat hij is uitgerust met een lichtgewicht stoffen dak draagt daar in belangrijke mate toe bij.

Voordelen
Een stoffen dak biedt heel wat voordelen. Het neemt minder plaats in beslag, het is lichter en kan sneller geopend en gesloten worden dan een metalen constructie. Deze Brit heeft slechts 18 seconden nodig om helemaal open- of dichtgevouwen te worden. Een manoeuvre dat bovendien tot aan een snelheid van 45 km/u uitgevoerd kan worden.

Functioneel
Land Rover heeft de vier zitplaatsen behouden en belooft een koffer van minstens 251 liter die groter gemaakt kan worden door een skiluik. De achterbank is daarom niet instelbaar. Nog steeds in het interieur zien we een nieuw infotainmentsysteem dat voor het eerst in een Land Rover wordt geïntroduceerd. Het bezit een touch screen van 10,2 inch, belooft een superieure connectiviteit en zou erg snel zijn.

Aanbod
Onder de motorkap herneemt de Evoque Cabriolet de Ingenium dieselmotoren van het Jaguar Land Rover-huis, net zoals de bekende 2.0 beninzemotor met 240 pk. Prijzen voor deze gezond gekke cabriolet starten aan 52.500 euro.

Bron: Vroom.be

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie