SVO ONTKETENT DE JAGUAR XE SV PROJECT 8

Met 5-liter V8
De XE SV Project 8 krijgt een 5-liter V8 met compressor ingelepeld. Op zich al een flinke prestatie, want de krachtigste XE van dit moment heeft een V6 biturbo die niet zo veel ruimte onder de motorkap overlaat. Het vermogen van dit vierwielaangedreven prestatiemonster wordt 600pk. Volgens Jaguar wordt hij daarmee sneller dan de F-Type SVR die al maar 3,5 tellen nodig heeft om zich naar de 100 te reppen.

Slechts 300 stuks
De XE SV Project 8 krijgt een specifieke aankleding. Die houdt Jaguar echter nog even geheim, tot de première op 30 juni op het Goodwood Festival of Speed. De oplage zal niet groter zijn dan 300 stuks. Wie ernaar grijpt, kan vervolgens misschien wel eens V8 met wat minder vermogen. Nu Jaguar de moeite doet om die in te passen, lijkt het verre van onwaarschijnlijk dat die een permanent plaatsje krijgt in het aanbod. Niet met 600pk natuurlijk, maar 500 (bijvoorbeeld) is ook niet mager…

John Edwards, Managing Director van Jaguar Land Rover Special Operations, verklaarde:
“SVO acht de tijd rijp om het meest extreme prestatiegerichte wegmodel uit de geschiedenis van Jaguar te bouwen. Het SVO-team is gepassioneerd door de geest van prestaties en stelt alles in het werk om de meest meeslepende rijervaring ooit te bieden. De F-TYPE Project 7 werd enthousiast onthaald door klanten overal ter wereld. De nieuwe XE SV Project 8 tilt de aerodynamica en prestatiegerichte technologie naar een ongekend niveau. Hij werd ontworpen voor enthousiaste bestuurders en de meest veeleisende verzamelaars. Dat zal zich ook uiten in de prijs van deze extreme prestatiegerichte sportwagen, waarvan slechts een beperkt aantal exemplaren zal worden gebouwd.”